Taş Boyama Sanatı

.
Bugün sizlerle benim çok fazla ilgimi çeken, eminim sizlerinde ilgisini çekeceği bir hobiden, bir sanattan bahsetmek istiyorum.
Antalya Kaleiçi’nde gezerken sürekli bir sanatçı dikkatimi çekiyordu. Bu kişi kendisine küçük bir tezgah kurmuş ve sahilden topladığı taşları boyayarak üzerlerine küçücük dünyalar sığdırıyor. Her oradan geçişimde mutlaka tezgahının başında duruyorum ve bakmadan geçemiyorum. İnanılmaz güzeller. Taşların üzerine kendi hayal dünyasını nasıl çiziyor? Küçücük dünyaları nasıl sığdırıyor? Yetenek denilen şey bu olsa gerek. Bu güzel tezgahı gördükten sonra taş boyama sanatı ilgimi çekmeye başladı ve araştırmama sebep oldu. Benim hobi olarak beğendiğim sanatı, güzel örnekleri ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çoğu kişinin sahile indiğinde mutlaka bir taş toplama isteği vardır diye düşünüyorum. Topladığımız taşları ya akvaryumumuza koyarız, ya kapı çarpmasın diye kapının önünde kullanırız. Ya da üzerlerini bazı boyalarla boyar vaktimizi geçiririz. Bu taşları boyama uğraşı zamanla evlerde dekorasyon objesi olarak kullanabileceğimiz aksesuarlar haline gelmeye başlamıştır. Pek fazla kişinin henüz bilmediği bu sanat hızla yaygınlaşmaktadır. 
Taşları boyamak için akrilik su bazlı boya ve ince uçlu fırçalar kullanılmaktadır. Kullanılan boya çabuk kuruduğu için üzerinde diğer renklendirmeleri hemen yapabilirsiniz. Boyama işlemi bitip taşımız iyice kuruduktan sonra su bazlı vernik kullanarak boyamızın sabitleşmesini sağlıyoruz ve işlemimizi sonlandırıyoruz.  Bir portreyi, sevdiğiniz canlının portresini, hayalinizdeki evi, manzarayı, simetrik desenleri aklınıza gelebilecek herşeyi taşlara boyayabilirsiniz. Boyadığınız bu taşları evinizde istediğiniz yerde dekoratif amaçlı ya da taşların arkasına mıknatıs yapıştırarak dolap süsü olarak kullanabilirsiniz. KOLAY GELSİN.

You may also like

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.